Double Shortbread cu glazura de lamaie


De fiecare Craciun incerc sa fac o reteta noua de fursecuri mosului. Singurul criteriu de alegere a retetei pare a fi sa fie cu cat mai mult unt. De data asta am ales sa fac fursecuri traditinale scotiene. Extrem de usor de facut si bune de te lingi pe degete. Eu am facut deja de doua ori, o data duble si a doua oara simple.

Ingrediente:
140g unt la temperatura camerei
50g zahar pudra
1 ou
1 lingurita extract de vanilie sau miezul de la jumatate pastaie de vanilie
250g faina
50g amidon de porumb

Glazura
2 linguri unt topit
2 linguri zeama de lamaie
200g zahar pudra

gem pentru lipit biscuiti
cirese confiate sau orice alt fruct confiat pentru decor

Bateti untul cu zahar pana devine spumos. Inglobati in amestec oul si vanilia. Adaugati faina amestecata cu amidon in compozitie si formati o bila de aluat pe care o infasurati in folie alimentara si o tineti la frigider jumatate de ora.

Dati cu faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul cu un facalet pana la grosimea de aproximativ 3mm. Cu un decupator taiati cerculete pe care le asezati in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Coaceti 10-15 minute, pana devin aurii pe margini, in cuptorul incins la 180 grade. Lasati sa se raceasca pe un gratar si intre timp preparati glazura.

Amestecati zaharul cu untul topit si zeama de lamaie. Daca glazura iese prea solida mai adaugati zeama de lamaie, daca e prea lichida zahar.

Lipiti cate 2 biscuiti cu gem, eu am folosit marmelada de gutui. In reteta originala se foloseste dulceata de zmeura fara samburi. Probabil ca in Anglia exista si asa ceva. Cu o lingurita glazurati jumatate de biscuite si lipiti cate un fruct confiat pe fiecare fursec. Lasati glazura sa se usuce.

Ho ho ho! Merry Christmas!

Sursa: http://pastry-workshop.com/empire-biscuits-fursecuriempire/