Weekendul trecut am sarbatorit doua victime dragi care au intinerit un pic. Cum era o ocazie festiva si cum victimele sunt mari iubitoare de ciocolata am gasit aceasta reteta pe masura evenimentului. Victimele au declarat ca sunt cele mai bune briose pe care le-au mancat in viata lor!
Ingrediente pentru 12 briose
65g unt
100g miere
40g zahar brun
2 oua medii
200ml lapte
40ml suc de portocala
200g faina
40g cacao
1 lingurita rasa praf de copt
coaja rasa de la o portocala
Crema
80g ciocolata neagra
50ml suc de portocala
50g unt
2 linguri cacao
250g mascarpone
80g zahar pudra
Bateti untul cu zaharul brun si cu mierea pana la omogenizarea completa si pana cand amestecul devine spumos. Adaugati ouale pe rand si amestecati.
Amestecati laptele cu sucul de portocale si faina cu cacao si praf de copt. Puneti jumatate din cantitatea de faina in compozitia cu ou si cu unt si adaugati amestecul de lapte in fir subtire continuand sa amestecati. Adaugati restul de faina si amestecati.
Coaceti in forme de briose tapetate cu hartie la 180 de grade pentru 20 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca iese curata inseamna ca sunt gata. Odata coapte briosele le scoateti pe un gratar si le lasati sa se raceasca complet.
Intre timp preparati crema. Puneti sucul de portocala pe foc si cand este fierbinte adaugati untul, cacaoa si ciocolata. Luati de pe foc, omogenizati compozitia si apoi lasati sa se raceasca complet. Mixati mascarpone cu zaharul pudra pana cand compozitia devine pufoasa. Adaugati apoi treptat crema de ciocolata si mixati pana la omogenizare. Dati la rece pentru 1-2 ore.
Umpleti un sprit cu crema si ornati briosele. Decorati dupa imaginatie si in functie de ocazie.
La multi ani!
Sursa: http://www.enjoy-dessert.com