Conopida umpluta cu carne
Ispirat fiind de succesul tartei cu ciuperci si simtindu-ma stapan pe mosie in lipsa bucatarului sef, am incercat o reteta care m-a intrigat. Cum adica umpli conopida?!
1 conopida
150ml otet
1 mar
1 telina mica
500g carne tocata
sare, zahar, piper, scortisoara, boia
3 felii cascaval
Se curata conopida de cotor si frunze, astfel incat capatana sa ramana intreaga, fara sa se desfaca. Otetul se da in clocot cu 1l de apa, 2 linguri de sare si 1 lingura de zahar. Cand clocoteste apa, se aseaza conopida si se opareste 10 minute. Se scoate si se trece prin jet de apa rece. Pastrati o ceasca din apa in care a fiert.
Carnea tocata se framanta cu marul si telina tocata, si se condimenteaza cu sare, piper, scortisoara si boia. Se umple conopida cu carnea tocata, presand bine pentru a umple toate spatiile. Conopida trebuie sa ramana intreaga. Se pune intr-o forma de sufleu inalta, se toarna apa in care a fiert si se aseaza cascavalul deasupra. In circa 40 minute la 200C e gata!
Pofta buna!