Ciorba de loboda
In ultima vreme am dezvoltat o obsesie pentru ciorba de loboda. Cum reteta lipsea de pe blog, m-am gandit ca ar fi momentul sa rezolv aceasta nedreptate. E o ciorba de primavara care are avantajul de a face sa vezi viata in roz atunci cand o mananci, in asa hal, ca daca ai Edith Piaf pe fundal te-ai putea crede la Paris!
Ingrediente:
4-5 morcovi
1-2 radacini de pastarnac
1 telina mica
1 legatura de ceapa verde
2-3 cartofi, eu am pus vreo 8 cartofi noi mici
5-6 legaturi de loboda
bors
1 ou pentru zdrente (ciorba nu mai e de post in aceasta situatie dar este mai buna)
1 lingura de leustean tocat
sare
ulei
Se curata legumele. Se taie ceapa, morcovii si pastarnacul rondele si telina cubulete. Se taie cartofii cubulete sau rondele in functie de cat de mari sunt.
Intr-o oala se pune putin ulei de masline si se calesc legumele, mai putin cartofii, pana cand devin un pic aurii si isi dezvolta aroma. Se toarna apa deasupra, cam 5l as zice. Cam la 5 minute dupa ce incepe sa fiarba se adauga cartofii.
Spalati loboda si tocati-o mare. Cand legumele au fiert, adaugati borsul si sarea, iar la final loboda. Loboda trebuie fiarta doar cateva clocote pentru ca este foarte frageda.
La final adaugati oul pentru zdrente (spargeti oul intr-o cana, turnati lichid din ciorba peste, bateti cu furculita si turnati totul in timp ce continuati sa bateti cu furculita in ciorba) si leusteanul.
Zis si facut, urmatoare reteta stufat de miel!