Chocolate crinkles

Am inceput seria bunatatilor de craciun cu niste fursecuri ciocolatoase delicioase. Sunt super usor de facut, trebuie doar sa le pregatiti cu o seara inainte. Victimele vor fi inrobite.

Ingrediente:
250g ciocolata neagra de buna calitate cu mimin 70% cacao
50g unt
100g zahar
2 oua mari
225g faina
miezul de la un baton de vanilie
1 lingurita praf copt
un praf de sare
zahar tos si pudra pentru exterior

Topiti ciocolata la bain marie sau la microunde. In ciocolata topita amestecati untul pana se topeste si el. Lasati amestecul sa se racoreasca un pic.

Bateti ouale cu zaharul pana cand amestecul devine pufos si deschis la culoare. Inglobati ciocolata topita, miezul batonului de vanilie, un praf de sare si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati pana la omogenizarea completa a ingredientelor. Formati o bila din aluat, infasurati-o in folie alimentara si dati la frigider minim 3 ore. Eu am lasat-o peste noapte.

Scoati aluatul din frigider si formati bile de marimea unei nuci. Dati bilele intai prin zahar tos si apoi prin zahar pudra. Aveti grija ca bilele sa fie acoperite cu zahar din abundenta.

Coaceti in cuptorul incalzit la 170-180 de grade (mediu) maxim 10 minute pentru ca miezul trebuie sa ramana cremos. De inpiratie Laura Adamache.

Chocolicious!