Cheesecake cu zmeura si cu piersici
Da, a venit vara! O fi cald afara, dar cine poate manca zmeura? Si nu oricum, ci intr-o prajitura delicioasa. Stiu ca am zis de nenumarate ori ca unele retete sunt simplu de facut, dar asta chiar este. E un cheesecake fara gelatina, fara coacere, fara fierbere, ce mai! o prajitura de vara in toata puterea fructelor.
Ingrediente:
Blat:
100g unt topit
200g biscuiti crocanti
Crema & decor:
600g crema de branza, eu am folosit Philadelphia
200ml smantana dulce pentru frisca
500g zmeura
100g zahar fin
2 lingurite esenta de vanilie
3 piersici foarte coapte sau 6 jumatati de piersici din compot
Se tapeteaza cu hartie de copt baza unei forme de tort cu fund detasabil. Daca vreti sa iasa mai inalta prajitura alegeti o forma cu diametrul de 20 cm. Eu am folosit tava mea de 24 cm. Se maruntesc biscuitii fie punandu-i intr-o punga de plastic cu ajutorul unui facalet fie la robotul de bucatarie cu ajutorul cutitului. Se amesteca frimiturile de biscuiti cu untul topit si se preseaza compozitia pe fundul tavii. Se baga in frigider pana se prepara crema.
Se curata piersicile de pielita si se taie cuburi de marimea unei zmeure. Se bate frisca si se amesteca cu crema de branza, zaharul si esenta de vanilie. In aceasta crema se inglobeaza amestecand usor jumatate din cantitatea de piersici si din cea de zmeura. Se aseaza crema in tava peste blat, se niveleaza frumos si se tine la frigider 4-5 ore.
Se paseaza printr-o sita zmeura ramasa pentru a obtine un sos. Puteti indulci acest sos cu zahar daca vreti. Eu am avut zmeura foarte coapta si nu am simtit deloc nevoia de a indulci sosul.
Se scoate cheesecake-ul din forma si se aseaza pe un platou. De data asta am aflat o noua modalitate de scoatere din forma si anume: se aseaza tava peste o conserva si se scoate cheesecake-ul tragand gradat in jos marginile tavii. Se lasa sa alunece prajitura pe un platou, inlaturand hartia de copt si fundul tavii.
Se presara cu zmeura si bucatile de piersica ramase si se stopeste cu sos.
Bon apetit!