Cheesecake cu lamaie si zmeura
Un cheesecake cu fructe de sezon, foarte racoros si fin, a fost reteta succesului in ziua de Sfanta Maria. Soacra mea, serbata astazi, si-a delectat musafirii cu acest tortulet.
Simplu de facut, efectul a fost garantat printre victime.
Ingrediente:
Blat:
200g piscoturi
150g unt topit
coaja rasa de la o lamaie
Crema:
250g mascarpone
250 ricotta
200g frisca
150g zahar
10g gelatina
300g zmeura si mure
zeama de la o lamaie
Zdrobiti piscoturile folosind un robot, in caz ca nu posedati asa ceva ramane metoda clasica : facaletul. Amestecati piscoturile cu untul topit si coaja de lamaie si tapetati cu compozitia rezultata fundul imbracat in hartie de copt al unei tavi mai mici de tort de 20 – 22 cm diametru. Repartizati uniform compozitia si presati-o usor. Bagati forma de tort in frigider pana cand sunteti gata cu crema.
Puneti gelatina la inmuiat cam 10 minute 100ml apa rece, dupa care topiti-o la microunde sau la bain marie. Lasati-o sa se racoreasca un pic.
Amestecati mascarpone cu ricotta, zahar si zeama de la lamaie. Inglobati apoi, turnand in fir subtire gelatina. Bateti frisca si inglobati-o in crema amestecand usor pentru a mentine caracterul spumos al cremei.
Turnati jumatate de crema peste blat, presarati jumatate din cantitatea de fructe si continuati cu restul cremei. Decorati tortul cu fructele ramase.
La multi ani!