Cheesecake cu lamaie si zmeura


Un cheesecake cu fructe de sezon, foarte racoros si fin, a fost reteta succesului in ziua de Sfanta Maria. Soacra mea, serbata astazi, si-a delectat musafirii cu acest tortulet.
Simplu de facut, efectul a fost garantat printre victime.

Ingrediente:
Blat:
200g piscoturi
150g unt topit
coaja rasa de la o lamaie

Crema:
250g mascarpone
250 ricotta
200g frisca
150g zahar
10g gelatina
300g zmeura si mure
zeama de la o lamaie

Zdrobiti piscoturile folosind un robot, in caz ca nu posedati asa ceva ramane metoda clasica : facaletul. Amestecati piscoturile cu untul topit si coaja de lamaie si tapetati cu compozitia rezultata fundul imbracat in hartie de copt al unei tavi mai mici de tort de 20 – 22 cm diametru. Repartizati uniform compozitia si presati-o usor. Bagati forma de tort in frigider pana cand sunteti gata cu crema.

Puneti gelatina la inmuiat cam 10 minute 100ml apa rece, dupa care topiti-o la microunde sau la bain marie. Lasati-o sa se racoreasca un pic.

Amestecati mascarpone cu ricotta, zahar si zeama de la lamaie. Inglobati apoi, turnand in fir subtire gelatina. Bateti frisca si inglobati-o in crema amestecand usor pentru a mentine caracterul spumos al cremei.

Turnati jumatate de crema peste blat, presarati jumatate din cantitatea de fructe si continuati cu restul cremei. Decorati tortul cu fructele ramase.

La multi ani!

Comenteaza