Cheesecake cu dovleac
Asta toamna am pus in beci niste dovleac. Acum a venit momentul sa-l mancam. Si cum in conversatia cu semi-victima Delia, spun semi pentru ca a trecut ceva timp de cand a fost supusa la cazne criminale, a intervenit acest amanunt, am trecut la fapte. Va dati seama ca a fost doar o scuza pentru a purcede la sacrificarea dovlecilor.
Ingrediente:
Blat:
200g biscuiti digestivi zdrobiti
50g nuci, tocate marunt
100g unt, topit
un praf de scortisoara, optional
Crema:
100g smantana pentru frisca, batuta
600g crema de branza
3 oua
400g dovleac copt
150g zahar
1 lingura amidon
1 fiola de esenta de vanilie sau un plic de vanilie bourbon
1 lingurita scortisoara
Pentru decor:
300g smantana pentru frisca, batuta
50g zahar pudra
scortisoara pentru presarat
Amestecati biscuitii zdrobiti cu nucile macinate si cu untul topit. Asesati amestecul intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata pe fund cu hartie de copt. Presati bine si tineti la frigider pana sunteti gata si cu crema.
Bateti frisca tare. Pasati dovleacul copt. Amestecati crema de branza cu zaharul pana cand acesta se dizolva si apoi adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Inglobati in crema dovleacul, 100g frisca, vanilia, scortisoara si la final amidonul.
Incalziti cuptorul la 180 de grade/mediu si coaceti intai blatul pentru 10 minute. Asezati crema peste si coaceti inca o ora. Este gata atunci cand suprafata este rumenita si ferma. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Amestecati frisca cu zahar pudra si asezati-o niveland frumos peste cheesecake. Presarati scortisoara. Scoateti prajitura din forma si serviti. Din motive de siguranta e bine sa tineti un pic cheesecake-ul la frigider inainte de a-l servi.
Yummy!