Cheesecake cu cirese

Inca un cheesecake innebunitor de vara. Ca sa fiu sincera am facut prajitura asta cand chiar era sezonul cireselor dar am fost cam puturoasa. Merge la fel de bine facut si cu visine chiar si din cele congelate.

Ingrediente:
75g unt
200g biscuiti amaretini
5g gelatina
coaja rasa si sucul de la o portocala
500g crema de branza sau branza quark (eu cred ca e acelasi lucru)
250g ricotta sau urda
2 lingurite esenta de vanilie
100g zahar pudra

Pentru toppingul de fructe
400g cirese proaspete fara samburi
5 linguri dulceata sau sirop de cirese/visine
1 lingura de amidon

Se tapeteaza fundul unei forme de tort cu hartie de copt. Se amesteca untul topit cu biscuitii zdrobiti (ori cu cutitul robotului de bucatarie, ori cu facaletul). Se aseaza amestecul de biscuiti in forma, se preseaza usor formand astfel un blat. Se baga forma de tort in frigider.

Gelatina se inmoaie in sucul de la portocala, se topeste la microunde sau la bain marie si apoi se lasa sa se racoreasca un pic.

Se amesteca ricotta cu crema de branza, vanilia si zaharul pana se omogenizeaza. Se toarna in fir subtire gelatina subtire si se inglobeaza in compozitie. Se toarna amestecul de branza peste blatul de biscuiti si se niveleaza. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa cateva ore, preferabil peste noapte, la frigider pana se intareste.

Pentru topping, se pun ciresele intr-o cratita impreuna cu coaja de portocale si dulceata/siropul si se fierbe amestecul cateva minute pana cand se ingroasa sosul. Se lasa un pic sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si apoi se toarna peste prajitura.

Se mai lasa un pic la frigider dupa care se devoreaza.