Din ciclul Ana are mere, Anca are dovlecei de la Amurtel. Si prin dovlecei ma refer la niste chestii imense de 1 kg. Concluzia este ca veti vedea o multime de retete pe baza de dovlecei. Surpriza este ca se pot face si prajituri cu dovlecei, gustul lor se pierde in cazul acestui chec, efectul fiind doar de fragezime.
Ingrediente:
2 oua mari sau 3 mijlocii
125ml ulei
100g zahar brun
200-300g dovlecel ras pe razatoarea mare
miezul de la jumatate de baton de vanilie sau un pliculet cu esenta de vanilie
300g faina
1 lingurita cu varf de scortisoara
un varf de lingurita de nucsoara
1 lingurita praf de copt
150 de grame stafide, eu am folosit un mix de stafide si de merisoare
100g nuci, tocate grosier
Bateti ouale cu zaharul 5-10 minute pana cand se formeaza o spuma densa. Adaugati apoi uleiul in fir subtire, continuand sa bateti. Adaugati apoi dovleceii, vanilie si la final faina, scortisoara, nucsoara si praful de copt. Omogenizati si adaugati fructele deshidratate.
Turnati compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si cu faina si coaceti la 180 grade/mediu cam o ora. E gata atunci cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata.