Chec brazilian

Chiar asa credeati ca am disparut in Brazilia si nu mai gatesc? N-ar fi fost chiar rau sa ma pierd pe o plaja, cred ca mi-as fi gasit si acolo o bucatarie draguta.
Checul de fata e foarte bun, e o combinatie de nuci braziliene, care sunt foarte gustoase, si banane. O prajitura simpla si numai buna cu o ceasca de ceai sau de cafea.

Ingrediente:
100ml ulei de floarea soarelui
150g zahar
150g faina
150g nuci de Brazilia tocate grosier
50g fulgi de cocos
25g unt
2 banane mari coapte
1 ou mare si un albus
5 linguri lapte
jumatate de lingurita praf de copt
un sfert de lingurita scortisoara pudra

Incingeti cuptorul la 180 grade – mediu. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o fie cu faina fie cu hartie de copt. Eu am folosit o forma de silicon asa ca am ales prima varianta.

Checul este acoperit cu un aluat faramicios care se prepara amestecand cate 2 linguri de faina, zahar, nuci si fulgi de cocos cu untul.

Zdrobiti cu furculita bananele sau pasati-le si amestecati-le cu uleiul, galbenusul si laptele. Adaugati in aceasta compozitie 50g zahar, faina ramasa, nucile, fulgii de cocos, praful de copt si scortisoara. Bateti albusurile spuma cu restul de zahar si inglobati-le in compozitia de banane amestecand usor de jos in sus. Turnati compozitia in forma de chec si presarati deasupra aluatul faramicios.

Coaceti 40 de minute – o ora, pana cand checul trece testul cu scobitoarea. Daca vi se pare ca prajitura se rumeneste prea repede dar nu e coapta in interior, acoperiti-o cu folie de aluminiu.
Lasati-o sa se raceasca in tava, dupa care o puteti pune pe platoul de servire si delecta victimele cu ea. In sfarsit mi-am luat si eu un platou dreptunghiular de chec, dar e asa frumos ca a meritat asteptarea.

Bom bom!