Briose cu dovleac si ghimbir

Tocmai bune de incalzit atmosfera la cafeaua de dimineata pe vremea asta mohorata. Au un gust fin si spicy, sunt reteta perfecta pentru a va face sa intrati in atmosfera de sarbatori.

Ingrediente:
250g miez de dovleac
150g miere
200g zahar brun
100ml lapte
100g unt
225g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura ghimbir macinat
2 lingurite amestec de condimente : scortisoara, nucsoara, ienibahar
2 oua medii
cateva bucatele de ghimbir confiat pentru decor

Taiati miezul de dovleac in cubulete si puneti-l cu cateva linguri de apa intr-un castron acoperit cu folie alimentara pentru 10 minute la microunde la putere mare. E important sa faceti niste gaurele in folie ca sa poata sa iasa aburul. Cand dovleacul s-a inmuiat, scurgeti apa ramasa, daca mai este, si pasati-l. Incalziti intr-o craticioara laptele, zaharul si mierea si lasati pe foc pana ce zaharul se dizolva.

Amestecati piureul de dovleac cu ouale batute si laptele indulcit. Inglobati in compozitia lichida faina cernuta si amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si cu mirodeniile. Adaugati la final si untul taiat in cubulete. Amestecati bine pana ce compozitia este uniforma.

Pregatiti o tava de 12 briose tapetata cu hartiile de briose. Puneti cu ajutorul unei linguri aluat in fiecare cavitate tapetata cu hartie. Presarati deasupra ghimbir confiat tocat. Coaceti 45-50 de minute in cuptorul incins la 180 grade – mediu. Faceti proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.

Yummy!