Briose cu cirese si ciocolata


Cum s-a terminat luna lui Ciresar hop reteta cu cirese. Nu sunt sadica, doar ca nu am reusit pana acum sa public reteta. Victima numarul unu a declarat aceasta reteta ca cea mai buna reteta de briose ever, asa ca profitati cat mai sunt cirese in piata. Am verificat aseara la piata Norilor si inca se mai gasesc cirese.

Ingrediente pentru 20 de briose:
unt 200g
zahar 150g
1 baton vanilie
150g faina
1 lingurita cu varf praf de copt
75g pudra de migdale
1 lingurita esenta de migdale
300g cirese
3 oua mari sau 4 mici
50ml lapte
100g ciocolata neagra
fulgi de migdale si ciocolata pentru decor (optional)

Incepeti prin a scoate samburii cireselor. In functie de cat de mari sunt ciresele puteti sa le taiati in jumatati.

Bateti untul cu zahar pana cand zaharul se dizolva. Adaugati ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare. Inglobati in compozitie miezul batonului de vanilie si esenta de migdale. Adaugati apoi faina amestecata cu praful de copt, pudra de migdale si laptele. Amestecati pana cand compozitia devine omogena.

Tocati grozier ciocolata neagra si amestecati-o in compozitie. Tavaliti cirestele prin o lingura de faina si adaugati-le si pe ele in aluat amestecand usor.

Incingeti cuptorul la 160 de grade si asezati compozitia in forme de briose tapetate cu hartie speciala.

Coaceti cam o ora, pentru a vedea daca sunt gata faceti testul cu scobitoarea. Lasati un sfert de ora sa se raceasca in forme dupa care scoateti briosele si le lasati sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie.

Topiti cateva patratele de ciocolata si turnati in fir subtire peste briose. Presarati fulgi de migdale.

O nebunie!