Briose cu castane si mere


Briose festive, care imbina gusturi diferite intr-un mod surprinzator : castane, mere si ciocolata. O inventie proprie, facuta anul trecut dar mancata si anul asta la primul mic dejun! La multi ani!

150g unt
175g zahar pudra
3 oua
150 ml lapte
300g faina
2 lingurite praf copt
250g castane coapte sau fierte la abur
1-2 mere
70g ciocolata neagra
3 linguri zahar brun

Incalziti cuptorul la 200 grade – taricel. Tapetati cu hartii speciale de copt o forma pentru 12 briose.

Tocati grosier castanele. Puneti deoparte 3 linguri de castane si amestecati-le cu zaharul brun. Curatati merele si taiati-le cubulete. Tocati ciocolata grosier.
Bateti untul cu zahar pana cand capata un aspect pufos si adaugati ouale unul cate unul. Adaugati la mixtura faina amestecata cu praful de copt si laptele. Daca compozitia e prea batoasa mai adaugati un pic de lapte. Inglobati la final merele, castanele si ciocolata.

Puneti compozitia in tava si presarati deasupra mixtura de castane si zahar. Coaceti 25-30 de minute, sunt gata cand trec testul scobitorii.