Briose banana bread cu merisoare


Am gasit o reteta de briose atat de buna incat am facut-o de 3 ori la rand intr-o saptamana. Ce vreti victimele erau nesatioase! In afara de avantajul de a inrobi victimele printr-o inghititura, mai are avantajul de a fi si simplu de facut.

Ingrediente:
125g unt
200g zahar brun
2 oua
250g faina
1 lingurita praf de copt
4 banane
75g nuci tocate grosier
50-75g merisoare uscate
zeama de la jumatate de lamaie

Bateti untul cu zahar pana la dizolvarea acestuia, asta poate insemna chiar 10 minute pentru ca zaharul brun are granularitatea mai mare si se dizolva mai greu. Adaugati apoi pe rand ouale si amestecati bine.

Pasati 3 banane si amestecati piureul cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Inglobati in compozitia cu unt si ou, faina amestecata cu praful de copt si mai apoi piureul de banane, nucile si merisoarele.

Taiati felii banana ramasa. Tapetati cu hartiute speciale 12 forme de briose si impartiti compozitia intre ele. Ornati briosele cu cate o felie de banana.

Coaceti in cuptorul incins in prealabil la 180 grade – mediu 30-40 de minute pana cand devin aramii. Puteti pudra briosele cu zahar pudra inainte sau dupa ce le scoateti din cuptor. Daca le pudrati inainte vor face o crusta usor caramelizata.

Yam yam!