Biscuiti cu unt si merisoare
Vine craciunul si trebuie sa fim pregatiti pentru musafiri si colindatori. Fursecurile sunt o alegere buna pentru ca sunt usor de servit si se si pastreaza proaspete mult timp. Reteta e extrem de simpla iar rezultatul este minunat.
Ingrediente:
100g merisoare uscate
300g unt la temperatura camerei
cateva picaturi esenta de vanilie
200g zahar
500g faina
Se toaca marunt merisoarele. Se bate untul cu esenta pana se obtine o crema alba. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet. Se inglobeaza apoi faina, urmata de merisoarele tocate.
Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie din acest aluat groasa de aproximativ un centimetru. Se da la frigider o ora. Daca nu incape intinsa in frigider, o rulati un pic.
Se scoate foaia din frigider si se decupeaza cu forme speciale. Aluatul este destul de faramicios deci se preteaza mai degraba la forme mai putin colturoase.
Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu si se pun biscuitii la copt folosind o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc aproximativ 20 de minute, este posibil sa fie nevoie sa intoarceti fursecurile ca sa nu se arda.
Mie mi-au iesit vreo 50 de bucati.
Sarbatori fericite!