Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata
In excursia mea newyorkeza am mancat niste biscuti cu arahide si mi-au placut atat de mult incat m-am hotarat sa fac si eu. Sunt extrem de usor de facut si au un numar impresionant de calorii. Au mult zahar, unt de doua feluri si chiar si ciocolata de doua feluri.
Copiii de toate varstele i-au indragit si i-au devorat. La multi ani!
Ingrediente pentru 30 – 40 de bucati
200g unt de arahide
100g unt
200g zahar brun
1 plic zahar vanilat
1 ou
200g faina
1 lingurita praf de copt
100g ciocolata negra
50g ciocolata cu lapte
Incepeti prin a amesteca untul de arahide cu untul moale. Adaugati zaharul si mixati pana cand se topeste (asta poate insemna 10 minute si chiar mai mult). Adaugati in amestec oul si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Daca folositi picaturi de ciocolata e mai simplu. Eu am tocat ciocolata pentru ca nu am fost pregatita pentru reteta asta. Ciocolata trebuie tocata in bucati mari pentru ca altfel se topeste complet. Amestecati ciocolata in aluat, operatia asta se face cu mana pentru ca aluatul are o consistenta mare.
Incalziti cuptorul la 180 de grade – mediu. Tapetati cu hartie de copt tava de aragaz si asezati in ea biscuitii. Pentru a forma biscuitii eu am folosit o lingura de inghetata dar daca nu aveti puteti forma un rulou pe care sa-l taiati cu cutitul.
Se coc 15 – 20 de minute. Nu trebuie coapte excesiv pentru ca se usuca si scopul nostru e sa ramana moi. Se lasa sa se raceasca complet inainte de servire.
La multi ani copii!