Dulceata de piersici, pepene galben si ghimbir

O nebunie de dulceata, si frumoasa si gustoasa. Daca as fi stiut ca se poate face dulceata din pepene galben m-as fi apucat mai demult de facut dulceturi.

Ingrediente
1kg pulpa de pepene galben
500g pulpa de piersici
1kg zahar
zeama de la o limetta
zeama de la o lamaie
1cm de ghimbir ras sau jumatate de lingurita de ghimbir macinat

Se pun toate ingredientele intr-o cratita si se lasa doua ore sa isi lase zeama. Se amesteca usor din cand in cand.

Se pune dulceata la fiert si dupa 30 de minute se incepe testarea. Se picura sirop pe o farfurie tinuta la congelator. Se baga farfuria 1-2 minute in congelator si daca picatura este ferma si lipicioasa inseamna ca dulceata s-a legat si trebuie oprit focul.

Se lasa dulceata sa se raceasca si se toarna in borcane care se inchid ermetic.

Ati vazut ce simplu e? E drept n-am povestit despre cum se curata pepenele si piersicile.