Valurile Dunarii
Nu stiu de ce acesta prajitura se numeste asa, ce stiu e ca e una din cele mai laborioase pe care le-am facut vreodata. E exact genul de prajitura care presupune multe operatii, nu e deloc genul se pune totul in tava si se baga la cuptor. Prajitura este foarte buna plus ca tocmai mi-am luat un cadru metalic special pentru aceste gen de prajitura si trebuia sa il folosesc.
Ingrediente:
Blat:
250 g unt
200 g zahar
6 oua
400 g faina
3 lingurite praf de copt
5 linguri lapte
2 linguri cacao
2 linguri rom
Umplutura
jumatate kg visine fara samburi
1 praf de budinca de vanilie
500 ml lapte
3 linguri zahar
200 g unt
10 g gelatina
50 g zahar pudra
200 g ciocolata amaruie
Se incinge cuptorul la 180 g (mediu). Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rectangulara.
Untul scos in prealabil din frigider se bate cu zahar. Se inglobeaza ouale unul cate unul. Se adauga faina, praful de copt stins cu lamaie si laptele.
Se pune in tava jumatate de aluat si se presara visinele. La restul de aluat se adauga cacao si rom si se aseaza deasupra stratului alb in tava. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se prepara budinca din praf, lapte si zahar. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand dupa care se inglobeaza untul, zaharul pudra si gelatina dizolvata in apa si incalzita.Se inconjoara blatul cu un cadru sau se lasa in tava si se acopera cu crema de vanilie. Se da la frigider circa 2 ore.
Se topeste ciocolata si se toarna pe prajitura, se fac dare cu furculita si se lasa sa se usuce. Se pudreaza cu cacao si se taie cuburi.
Yam yam!