Torta “V”

Desigur numele acestui desert este un mister. Preparati-l respectand reteta „cu sfintenie” si poate descoperiti secretul! Cateva indicii urmeaza.

Pentru 8 felii:
Blatul:
• 6 oua
• 2 lingurite zeama de lamaie
• 200g pudra de migdale
• 100g zahar pudra
• ½ pachetel de praf de copt
• Coaja de la o lamaie
• 1 pachetel de zahar vanilat
• Un praf de sare
• Unt pentru uns tava
Crema:
• 250g mascarpone
• 2 galbenusuri
• 200g zahar pudra
• 1 lingurita cognac Courvoiser

Decor:
• Bucatele de ananas, din conserva
• Figurine de ciocolata

Forma de tort, captusita cu foaie de copt si unsa cu unt este pregatita din prima etapa.
Se incinge cuptorul si se separa in doua castroane ouale: galbenusuri si albusuri.
Intr-un castron se bat spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie. In al doilea castron se amesteca pudra de migdale cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Se adauga, zeama de lamaie si praful de copt. Se amesteca, prin rasturnare si treptat, albusul batut. Totul se toarna in forma de tort si se pune la cuptorul incins la 180 grade, 20-30 minute.
Dupa ce s-a copt, blatul se scoate, prin rasturnare, se desface din hartia de copt si se lasa la racit. Apoi se taie, pe orizontala in doua parti.
Separat, in al 3-lea castronel se freaca 200g de zahar pudra cu cele 2 galbenusuri. Se adauga branza mascarpone si lingurita de cognac. Crema din fotografie este „galben-canar” datorita gainilor din Tinutul Poe care se incapataneaza sa faca oua adevarate.
Alba sau galbena, crema se lasa la frigider cel putin o ora, pana se intareste.
Pe platou se aseaza un blat, se pune o parte din crema, al doilea blat si deasupra se toarna restul de crema.Decorul este la inspiratia momentului.

Efectul criminal al Tortei „V” a lovit fulgerator.