Torta di Mandorla


O descoperire spectaculoasa, o prajitura care a intrat pe lista scurta a retetarului criminal ancutesc. Daca va plac nucile, si prin asta inteleg si migdale, nu ezitati.

Ingrediente:
1 plic de budinca de vanilie
500ml lapte
3 linguri de zahar
150g unt moale
1 ou si un galbenus
100g zahar
miezul de la jumatate de baton de vanilie
150g migdale macinate
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri rom
2 foi de aluat foietaj congelat
100g migdale pentru decor
1 ou pentru aspect

Se prepara budinca de vanilie urmand indicatiile de pe pachet. Se lasa sa se raceasca.

Se bate untul si se adauga oul intreg si galbenusul, zahar, miezul de vanilie, migdalele macinate si coaja de lamaie. Se inglobeaza apoi crema de vanilie si romul.

Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu. Se aseaza una din foile de aluat in o tava de tarta cu diametru de 26-28 cm tapetata cu hartie de copt. Se decupeaza marginile care atarna. Se separa oul si se ung cu albus marginile de aluat. Se aseaza umplutura in tava si se acopera cu a doua foaie de aluat. Se lipeste foaia bine la margine si se decupeaza surplusul. Se bate galbenusul si se unge tarta. Cu un cutit ascutit se face un model romboidal pe foaia de aluat. Cand faceti modelul taiati foaia cu totul fara insa a apasa prea tare ca sa nu iasa compozitia. Nu e doar o chestie de docoratie, aluatul de foietaj va creste mai frumos asa. Se decoreaza marginile prajiturii cu migdale intregi. Se coace prajitura cam 45 de minute, spre final puteti chiar mari flacara la cuptor – 200 grade.

Una meraviglia!

Comments are closed.