Tort triomousse cioco
Pentru fanii ciocolatei care stau bine cu inima si cu tensiunea recomand cu caldura acest tort. Eu l-am facut cu ocazia aniversarii mamei criminale si a consortului sau, ca urmare am produs un tort de 4 kg pe care victimele l-au devorat. In mod absolut surprinzator nu e greu de facut dar e destul de migalos intrucat presupune fabricarea a 3 creme diferite. In ceea ce priveste decorul, victimele consacrate vor recunoaste cu siguranta Cottage Poe.
Ingrediente:
Blat:
60 grame pudra de migdale
100 grame zahăr pudră
20 grame cacao
4 albuşuri de ouă
1 lingura rom
Mousse ciocolata alba:
125 mililitri frişcă lichidă
250 grame ciocolată albă
300 grame frişcă bătută
10g gelatină
Mousse de ciocolată cu lapte
125 mililitri frişcă lichidă
160 grame ciocolată cu lapte
5g gelatină
100 grame frişcă bătută
Mousse de ciocolată amăruie
125 mililitri frişcă lichidă
200 grame ciocolată amăruie
100 grame frişcă bătută
5g gelatină
Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi 40g zahar pudra si se bat din nou pana se intaresc. Pudra de migdale se amestecă cu restul de zahar şi cu cacaua si se toarna peste bezea. Se amesteca usor rasturnand de jos in sus. Se toarna intr-o forma de tort cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute in cuptorul incins la 200g.
Se pune intr-un castron 500ml de frisca lichida si se bate pana se intareste. Numai daca este nevoie se adauga intaritor de frisca.
Se pune la inmuiat in 3 castroane separate gelatina. O data ce se umfla se topeste la microunde sau la bain-marie.
Se trece la prepararea mousse-urilor incepand cu cel de ciocolata alba. Ele se prepara la fel, trebuie doar sa respectati cantitatile pentru fiecare. se rupe ciocolata patratele si se pune impreuna cu frisca lichida pe foc la bain marie. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata dupa care se lasa sa se raceasca un pic. In compozitia calda se toarna gelatina topita si frisca batuta si se mixeaza bine.
Se incepe asamblarea tortului punand in forma de tort blatul peste care se toarna mousse-ul de ciocolata alba. Se baga in frigider si cand incepe sa se intareasca primul mousse se prepara mousse-ul de ciocolata cu lapte. Ultimul mousse este cel de ciocolata neagra.
Se lasa la frigider pana se intaresc toate mousse-urile posibile si imposibile. Se orneaza cu ciocolata rasa, cacao sau oricum va da prin cap.