Tort de ciocolata Paul si Vivi cu chili


In acest we doua din victimele mele favorite mi-au dat sansa sa le prepar o otrava deosebita extrem de apetisanta. Tortul pe care li l-am pregatit are o reteta care combina doua ingrediente pe care putina lume le-ar vedea impreuna : ciocolata si chili. Si cum in vederea acestei ocazii am facut shopping de la un super magazin care are toate potiunile la care o criminala poate visa iata ce a rezultat. Oricum, va recomand din inima o vizita la acest magazin care se gaseste vis-a-vis de Unirea pe strada Patriei la numarul 4.

Ingrediente:

Blat
150 g unt
1 ou
30 g migdale macinate
30 g zahar tos
60 g zahar pudra
250 g faina
20 g cacao

Crema de ciocolata
200 g ciocolata neagra cu chili
200 g ciocolata neagra
400 g frisca
60 g unt moale

Jeleu de fructe
250 g fructe de padure
tort gelee rosu

Ornat-Icing (optional)
400 g zahar pudra
100 g unt
100 g margarina
1 lingura coaja rasa de portocala
2 linguri lichior de portocale
2 linguri lapte

Untul se bate cu zaharul pana se dizolva acesta din urma dupa care se adauga oul si pudra de migdale si se amesteca. Se inglobeaza faina si cacao si se framanta aluatul fasonand o bila care se imbraca in folie si sa lasa sa stea la frigider o ora.

Se incinge cuptorul la 150 grade (foc mic). Se imbraca fundul formei de tort in hartie de copt si se intinde o foaie rotunda din aluat care se pune in tava. Se perforeaza aluatul din loc in loc cu o furculita si se acopera cu o foaie de hartie de copt care se ingreuneaza cu boabe de fasole. Se coace blatul circa 25 de minute dupa care se scoate din cuptor si se indeparteaza foaia cu tot cu boabe.

Se toaca ciocolata. Se da in fiert frisca dupa care se toarna peste ciocolata si se amesteca pana se uniformizeaza. Se inglobeaza untul. Compozitia de ciocolata se aseaza pe blatul din tava, se niveleaza si se da la frigider pana se intareste.

Fructele curatate (se pot folosi si fructe congelate) se repartizeaza pe tort iar deasupra lor se toarna tort gelee preparat conform indicatiilor de pe pachet. Daca nu aveti tort gelee folositi gelatina pe care o preparati folosind zeama de la fructe.

Tortul se decoreaza cu fulgi de ciocolata sau daca aveti niste victime de sarbatorit puteti decora cu icing si mai ales folosindu-va imaginatia. Icingul se prepara batand untul si margarina pana compozitia devine pufoasa. Se adauga apoi zaharul pudra putin cate putin si se amesteca pana se dizolva, lapte iar la final coaja si lichiorul de portocale. Se poate colora si sprita pe tort.

La multi ani!

Comments are closed.