TORT DE BISCUITI
Daca aveti nostalgii dupa un desert minimalist, dar asa de bun, din copilarie, amintiti-va tortul din biscuitii ”popular”.
Ingredinte pentru 16 portii:
• Un pachet de biscuiti „petite beure” de 500g
• O cana de cafea preparata si racita
• Esenta de rom
• Doua pachete de praf pentru crema de prajituri cu cacao
• 500 ml lapte
• 100 g nuci tocate
• Bombonele de decor
Sigur ca puteam sa fac si eu o crema cu frisca si ciocolata. Am optat pentru versiunea „light”. Praful pentru crema nu contine decat amidon, cacao si arome, deci nu este toxic. Se prepara crema, cu lapte, conform indicatiilor de pe pachet.
Secretul la acest tort este rapididatea cu care inmuiati biscuitii in cafea. Doar ii treceti prin castronelul in ca este cafeaua combinata cu esenta de rom.
Apoi biscuitii se aseaza pe orizontala sau pe verticala pe platou, cu straturi de crema amestecata cu nuci intre ei. Se imbraca in crema, se orneaza, iar apoi se lasa tortuletul la frigider pana a doua zi.
Se taie, obligatoriu, pe diagonala. Are succes garantat si la cei mici dar si la cei care au fot odata mici.