Tort criminal cu ciocolata si ghimbir


Multa ciocolata combinata pervers cu ghimbir si cu multa ciocolata. Uneori mai uit sa pun ingrediente, de data asta nu-i nici o greseala, e o reteta fara faina. Doar ciocolata!

Ingrediente pentru 12 portii:
400g ciocolata neagra minim 55% cacao, eu folosit de 72%
25g cacao
250g zahar
250g unt
1 lingura ghimbir macinat
150g pudra de migdale
6 oua mari sau 7 medii

Glazura:
100g unt
50g ciocolata neagra
200g zahar pudra
2 linguri ghimbir macinat
2-3 bucatele de ghimbir confiat pentru decor

Incingeti cuptorul la 180 grade – mediu. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava inalta cu diametrul de 20cm.

Intr-o craticioara topiti untul si zaharul pana la dizolvarea celui din urma, dupa care adaugati ciocolata rupta bucati si cacaua. Amestecati, pe foc foarte mic, pana la topirea tuturor ingredientelor. Luati de pe foc si incorporati pudra de migdale si ghimbirul macinat. Adaugati galbenusurile unul cate unul amestecand dupa fiecare.

Bateti albusurile spuma si inglobati-le in compozitie amestecand usor, de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa. Turnati compozitia in tava si coaceti in jur de 30 de minute pana ce suprafata se stabilizeaza si mijlocul pare inchegat. Scoateti prajitura pe un gratar si lasati-o sa se raceasca complet.

Pregatiti glazura amestecand intr-o craticioara, pe foc mic, ciocolata, untul, cacaua, zaharul pudra, ghimbirul si 4 linguri de apa rece. Turnati glazura peste prajitura si presarati bucatelele de ghimbir confiat peste. Prajitura se tine la frigider si se serveste cu moderatie.

Excelent!