Tort black and white

Tortul cu care s-a incheiat Revelionul 2013 al fanilor „Retetelor criminale” a fost si el invesmantat precum participantii sositi la reprezentatia „INGERI SAU DEMONI?”.
Iata in stanga Raiul unde doua lebede albe plutesc pe un lac linistit inconjurat de flori iar in dreapta vedeti Iadul unde clocoteste cazanul cu smoala si unde Talpa Iadului si-a pus amprenta.

Pentru 24 portii:
• 4 blaturi subtiri de prajitura, cu cacao (se gasesc la supermarket )
• 150g zahar
• 300g unt
• 250g nuci macinate
• 4 galbenusuri
• 300g gem de caise, fin, acrisor

Intr-o cratita din inox se arde toata cantitatea de zahar. Cand a devenit maroniu-deschis, se pune untul taiat cubulete. Se continua amestecarea pe foc, pana cand se creaza o crema. Se pun, pe rand, cele patru galbenusuri, amestecand repede pentru a evita cuagularea. Se adauga nucile macinate si se ia caramelul de pe foc. Cand s-a racit se adauga gemul de caise.

Se umplu foile cu acesta crema. Se lasa totul la rece, peste noapte, cu o greutate deasupra.
A doua zi tortul se imbraca in unt moale si apoi se inveleste in icing, marzipan sau fondant.
Pentru un decor cat mai adecvat momentului festiv, lasati imaginatia „sa zburde”.