TARTA CU VISINE, CREMA DE LAMAIE SI BEZEA

Este chiar buna, ca o prajitura de la cofetarie. Si arata chiar foarte bine! Si chiar nu ingrasa! Oare ???
Aluat: 200g făină; 100g unt; 100g zahăr tos; un ou; o lingura de mac
Crema : 3 galbenusuri; zeama de la o lamaie; coaja de la o lamaie; 70 g unt; 200 gr lapte; 100g zahar; 300g visine
Bezea: 3 Albusuri; 100g zahar
Amestecati ingredientele pentru aluat, dupa care dati la frigider minimum 30 de minute (sau peste noapte) dupa care il asezati in tava. Mai dati la frigider pentru 20 de minute, timp in care dati drumul la cuptor sa se incinte. Intepati aluatul cu furculita, din loc in loc, si asezati hartie pergament peste si boabe de fasole, ca sa nu se umfle aluatul. Dati la cuptor pentru aprox. 12 minute.
Pentru crema se freaca galbenusurile cu zahar pana s-au facut spuma, se adauga zeama si coaja de lamaie si laptele. Se fierb cam 5 minute la bain marie, cu atentie sa nu se taie crema. Dupa ce a inceput sa se ingroasa, se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca untul. Se pun visinele (congelate sau proaspete, scurse si fara samburi) si peste ele se adauga crema.
Albusurile ramase (de la cele trei oua) se bat bat cu zahar. Se aseaza bezeaua peste tarta si se da la cuptor pentru 10 minute.

Comments are closed.