Tarta cu spanac si branza de capra


O reteta simpla si eficienta tocmai buna cat inca nu a trecut vremea spanacului. Se face rapid si e buna ca antreu, la cina sau de ce nu pentru pachetelul la birou.

Ingrediente:
1 foaie aluat de foietaj
600g spanac proaspat sau 400g spanac decongelat
2 oua
150ml lapte
250g branza de capra
jumatate lingurita nucsoara macinata/rasa

Incingeti cuptorul la 220 de grade – taricel. Intindeti aluatul in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si intepati-l din loc in loc cu o furculita. Trasati usor cu cutitul, avand grija sa nu taiati aluatul, o margine de 2 cm. Coaceti aluatul 10 minute.

Daca folositi spanac proaspat, spalati-l, curatati-l si opariti-l, dupa care il tocati grosier. Amestecati spanacul cu oua, lapte, jumatate din branza de capra rasa si nuscoara. Adaugati amestecul de spanac peste aluatul scos din cuptor si presarati pe deasupra restul de branza de capra rupta in bucati.

Coaceti inca 15-20 de minute, pana cand compozitia de spanac se incheaga.

Proaspat din piata!