Tarta cu smochine, mascarpone si miere


A venit toamna si au aparut smochinele. Din nefericire n-am un smochin in curte asa ca trebuie da iau de la magazin, dar nu-i bai. Ar fi pacat sa nu incercati toamna asta pe langa placinte de dovleac si galusti cu prune si un desert cu smochine pentru ca acum e vremea lor.

Ingrediente:
250g mascarpone
200ml frisca
5 linguri de miere
coaja rasa de la o lamaie
2 oua
o pastaie de vanilie
15-20 de smochine
o foaie de pate brisee – se gaseste la Cora si e foarte buna

Amestecati mascarpone cu frisca batuta, mierea, coaja rasa de la lamaie, ouale si miezul pastaii de vanilie. Nu aruncati coaja, puteti sa o folositi sa parfumati zahar intr-un bocanel sau pentru alt preparat pe baza de vanilie.

Spalati smochinele si le taiati in sferturi. Incalziti cuptorul la 190 – 200 grade (mediu). Intindeti foaia de aluat intr-o tava de tarta tapetata cu hartie de copt, turnati crema si asezati deasupra smochinele.

Coaceti tarta 40-45 de minute, pana ce marginile devin aurii si crema s-a inchegat. Scoateti tarta din cuptor si ungeti smochinele cu miere. Tarta se scoate din forma abia dupa ce s-a racit.

O nebunie!