Prima miscare cand pe pregatim de o noua prajitura?
Incingem cuptorul!!!
8 portii: 1 aluat de tarta (100g unt+100g faina+1 ou+50g zahar); 20g unt; 1kg mere; 50g zahar; 100g nuci; 2 pere; 200g mure; scortisoara macinata; 2 linguri de peltea de gutui
Se intinde aluatul, scos din frigider, pe forma de tarta unsa cu unt.
Se coace la foc mic, cu greutate deasupra (boabe de fasole puse pe o foaie de copt), cam 10 minute.
Separat, merele curatate de coaja si samburi se rad sau se maruntesc la robot. Se calesc merele cu zahar, pana nu mai lasa zeama. Se parfumeaza cu scortisoara. Se adauga nucile tocate. In merele calite se pun si cele 2 pere curatate de coaja si samburi, taiate in cubulete.
Se aseaza merele in tarta, se orneaza cu feliute de mere si cu mure.
Se coace, din nou tarta, pana se rumeneste aluatul, cam 15 minute.
Cand se mai raceste putin, se unge cu peltea.
Ar fi bine sa se raceasca inainte de servire. Asta, daca rezistati….