Tarta cu crema de urda

Exista romante „de inima albastra”. O inima verde inspira un menuet, o gavota, un lied? De fapt, singurele fructe din „cofetaria criminala” erau kiwi. Cu ele am facut o tarta „ucigasa”, cu urda!!!

Pentru 6 portii:

  • Blatul: 3oua;  60 g faina; 80g zahar ; 40 g cacao; 30 g unt topit; 1 lingurita praf de copt
  • Crema: 2 oua intregi, 300g urda, 100 g zahar, coaja de portocala
  • Decor: 300 g kiwi, sirop din 150ml apa si 30g zahar

 

Preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul , pana ce devine o spuma tare.
Adaugam galbenusurile si mixam pana ce isi mareste volumul. Apoi adaugam treptat untul topit.
Amestecam faina cu cacao si cu praf de copt, apoi adaugam la spuma. Se incorporeaza incet ca sa nu se lase spuma.
Coacem intr-o tava cu hartie de copt cca 15 minute.

Se scoate tava din cuptor si se toarna deasupra crema din urda, oua, zahar si coaja rasa de portocala. Se continua coacerea inca 10 minute, pana se incheaga crema.

Dupa ce se raceste, prajitura se aseaza pe o farfurie mare si se orneaza cu felii de kiwi, care se stropesc cu sirop de zahar. Siropul va inmuia si blatul.

Se transfera pe platoul de servit si se duce la masa spre „spaima” victimelor.