Sufleu de orez cu lapte
As fi putut eu face orez cu lapte simplu? Da, dar nu as fi putut posta reteta. E o reteta simpluta si bunuta eu am facut-o pentru ca am fiert cam mult orez pentru rosiile umplute cu orez asa ca a trebuit sa fac ceva cu orezul in plus.
Ingrediente:
500 ml lapte
125 g orez cu bobul rotund
jumatate de baton de vanilie
3 oua
50 g unt
100 g zahar
1 lamaie
zahar pudra
Se fierbe orezul in apa, criminala sefa sustine ca daca fierbi orezul in lapte direct dureaza forever. Pe criminala sefa nu o contrazicem si facem exact cum zice ea. O data ce orezul s-a fiert il punem inca un pic la fiert cu laptele, cu miezul pastaii de vanilie si cu pastaia ramasa. Se fierbe un pic dupa care se lasa acoperit sa se raceasca. In acest timp orezul va absorbi tot laptele. Se indeparteaza pastaia de vanilie.
Se incinge cuptorul la 200 de grade (mediu). Se spala lamaia si se rade fasii folosind un instrument special. Daca nu aveti asa ceva pur si simplu radeti coaja. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zahar si unt si se inglobeaza orezul cu lapte si jumatate din coaja de lamaie rasa. Se amesteca bine.
Se bat albusurile spuma impreuna cu zeama de la lamaie si se inglobeaza in compozitia de orez amestecand usor prin rasturnare.
Se aseaza compozitia intr-o tava de sufleu bine unsa cu unt. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Se da la cuptor 40-50 de minute. Se scoate, se presara cu zahar pudra si cu restul de coji se lamaie.
Numai bun pentru copilul din tine!