Sufleu de dovlecei


Imi plac foarte mult dovleceii si de aceia intotdeauna ma bucur cand gasesc o reteta cu dovlecei. Un sufleu simplu de facut si delicios, tot ce trebuie sa tineti minte e ca nu trebuie sa deschideti usa cuptorului pana aproape de final altfel riscati sa se desumfle minunea.

Ingrediente:
500 g dovlecei
100 g parmezan ras
4 oua
50 g unt
50 g faina
250 ml lapte
sare, piper, nucsoara, cimbru

Se incinge cuptorul la 200 de grade (putin peste mediu daca nu aveti gradatii). Se spala dovleceii, se curata si se rad pe razatoarea mare. Se inabusa la foc moderat, pana se evapora tot lichidul. Se scot si se scurg.

Se prepara sosul bechamel incalzind intr-o craticioara untul, se presara faina si se amesteca bine pana se omogenizeaza dupa care se toarna laptele amestecand continuu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Amestecand in continuu se mai lasa pe foc 4-5 minute pana cand se ingroasa un pic. Focul trebuie sa fie mic astfel incat compozitia sa fiarba in clocote foarte mici. Se condimenteaza cu sare piper si optional nucsoara. Se lasa sa se racoreasca un pic.

Se tapeteaza cu unt un vas termorezistent. In sosul bechamel se amesteca galbenusurile, parmezanul ras si cimbrul tocat si mai apoi dovleceii. Se amesteca bine. Se bate albusul spuma cu putina sare si se adauga cu grija in compozitia de dovlecei amestecand usor de jos in sus. E foarte important ca compozitia sa fie spumoasa.

Se pune compozitia in forma de sufleu si se da la cuptor 20-30 de minute pana cand se rumeneste frumos. Se serveste imediat.

Bon apetit!

Comments are closed.