Sufleu de conopida


Chiar eu eram in pericol sa devin „auto-victima” acestei retete. De obicei stramb din nas cand aud de conopida. Dar un imbold ucigas m-a indemnat sa o infrunt. Hi,hi am invins-o!

Compozitie pentru 12 portii:
• O conopida de 1.5kg
• 100g unt
• 100g faina
• 500ml lapte
• 400g telemea de oaie
• 4 oua
• 2 legaturi de marar
• Nucsoara
• Pesmet

Preparare:
Conopida, rupta in buchetele, a fost fiarta in multa apa cu sare.
Separat am facut un sos Bechamel din unt, faina si lapte. Cand s-a racit i-am adaugat branza rasa, galbenusurile, mararul tocat marunt si nucsoara rasa. Apoi am pus si conopida scursa si racita.
Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat, prin amestecare usoara la conopida.
Am imbracat cu hartie de copt o forma de tort cu inel detasabil. Hartia a fost unsa cu unt moale si tapetata cu pesmet.
Am turnat totul in tava si am copt cam 30 de minute, pana s-a rumenit la suprafata.
Cand s-a racit, am scos sufleul din forma si l-am ornat cu marar si bucatele fierte de conopida.
Un secret: nu m-am atins de decor, dar sufleul a fost „mortal”.