Strawberry pie cu crema de branza si lamaie
Pentru ca totusi iarna nu-i ca vara si capsunile mele erau congelate am facut o placinta de capsuni de sezon. Chiar si congelate capsunile te fac sa te gandesti la vara si sa uiti de frigul de afara macar pentru cateva minute.
Ingrediente:
500 g capsuni congelate
175g zahar
2 linguri amidon
400g branza de vaci
2 oua
coaja de la 2 lamai
1 foaie de aluat de tarta
Intr-o forma de tarta se aseaza aluatul de tarta peste hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se amesteca branza cu 100 grame zahar, oua si coaja de la o lamaie. Se toarna compozitia in tava si se coace 30-40 de minute pana se rumeneste un pic.
Capsunile dezghetate impreuna cu sucul lor se pun la fiert cu zahar si coaja rasa de la o lamaie. Cand incepe sa fiarba se adauga amidonul si se tine pe foc amestecand pana cand compozitia se ingroasa. Se lasa un pic sa se racoreasca dupa care se toarna peste tarta cu branza. Se da la frigider o ora dupa care se poate servi.
Yam yam!