Sarlota de vitel cu vinete
Debuteaza o noua mancarica mediteraneana. A nu se confunda cu o musaca oarecare. Ingredientele sunt mai rafinate, prepararea este mai simandicoasa…
Ingrediente pentru 2 portii
• 300g pulpa de vitel
• vanata
• 200 g rosii pasate
• 1 ceapa
• 2 catei de usturoi
• 1 lingurita de cimbru uscat
• 1 jumatate de lingurita chimen pisat
• 6 linguri ulei de masline, sare, piper.
• Parmezan si rosii cherry pentru ornat
Mod de preparare:
Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit.
Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 0.5 cm. Presarati sare pe fiecare felie. Lasati-le asa 30 de minute. Apoi le spalati cu apa rece si le uscati cu prosoape de hartie. Puneti restul de ulei intr-o farfurie intinsa si inmuiati in el feliile de vanata. Se prajesc apoi intr-o tigaie de teflon, una cate una, pana se rumenesc.
Incingeti cuptorul la 180 C.
Asezati pe fundul si peretii unei forme din ceramica feliile de vanata. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor.
Se poate servi din forma de ceramica, sau se rastoarna, foarte usor, pe o farfurie mare. Se presara cu parmezan ras. Alaturi se aseaza un cuib de paste fierte „al dente” amestecate cu putin unt.