Sarlota cu capsuni
O incununare perfecta a deja dusului sezon al capsunilor. Mie mi-a placut la nebunie, e un tort super fresh iar gustul capsunilor se simte foarte bine.
Ingrediente
Blat:
2 oua
70g zahar
70g faina
200g piscoturi
Crema si decor:
300g capsuni
2 linguri lichior de portocale
125g zahar
10g gelatina
500g branza de vaci
150ml iaurt
coaja rasa de la o lamaie
400ml frisca batuta
Se incinge cuptorul la 180 de grade-mediu. Se separa ouale si se se bat spuma albusurile. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa calda pana se topeste zaharul. Se inglobeaza faina si albusurile batute si se toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de minute, se incearca cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.
Capsunile se curata si se taie felii. Feliile de capsuni se amesteca impreuna cu lichiorul de portocale si o lingura de zahar. Se inmoaie gelatina in apa rece – 100ml, se lasa sa se umfle dupa care se topeste fie la bain-marie fie la microunde.
Se amesteca iaurtul cu branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie si frisca batuta. Se toarna gelatina in fir subtire si se amesteca bine. Se pun deoparte 350g din aceasta compozitie in timp ce in restul se inglobeaza capsunile marinate cu zeama cu tot.
In jurul blatului de tort se aseaza un inel metalic cu circa un cm mai mare. In intervalul gol se spriteaza 50 de grame de crema alba in care se incrusteaza piscoturile. Pe blat se aseaza crema de capsuni, apoi restul de crema alba.
Se lasa la frigider cateva ore dupa care se decoreaza dupa imaginatie. Em am folosit capsuni si kiwi, dar puteti la fel de bine sa folositi capsuni si ciocolata alba rasa.
O nebunie!