Salata fandosita cu mozarella si pepene galben

Pentru ca inca din frageda pruncie ador pepenele galben, criminala mea mama (asta suna super tare) poate depune marturie, sunt mai mult decat fericita sa il mananc si in salate. Pana acum mancam doar cu prociutto dar iata ca se poate si o varianta ceva mai elaborata. O nebunie de super efect, victimele au fost subjugate.

Ingrediente pentru 6 portii:
1 pepene galben mediu
200g mozarella de preferinta bile din motive estetice si de lene
6 felii prosciutto
rucola

Dressing
1 lingurita mustar frantuzesc cu boabe intregi
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet de vin alb
1 lingurita de miere
sare si piper

Se amesteca bine ingredientele pentru dressing adaugand sare si piper dupa gust.

Se taie pepenele galben pe jumatate, se curata de seminte si folosind un instrument special se scot bilute din pulpa. Cine n-are aparat special sa-si cumpere sau sa taie pepenele cuburi cu precizarea ca in aceasta situatie salata va fi doar pe jumatate fandosita.

Se monteaza portiile asezand in farfurii rucola, bile de mozarella, bile de pepene galben si cate o felie de prosciutto. Se aranjeaza frumos cu mana. Se stropeste cu dresing si se serveste.

O nebunie de vara!