Salata de andive coapte si creveti


Sa fie intamplare sau sa fie premeditat ca si eu am facut o reteta cu andive si creveti? N-o sa recunosc niciodata ca am fost influentata de criminala Milenuta in alegerea acestei retete. Pot insa incuraja atat iubitorii de andive cat si pe cei care nu se innebunesc dupa aceste legume subterane. Eu recunosc cu mana pe inima ca nu imi plac, dar victimei Vivi ii plac. Coapte au un gust care ne-a placut amandurora.

Ingrediente:
2 catei de usturoi
1 lingurita coriandru tocat/macinat
sucul de la 2 lamai
ulei de maslime
150 g creveti decorticati
200 g rosii uscate
4 andive
o salata verde
1 lingurita mustar
2 linguri otet balsamic

Se marineaza crevetii, macar 30 de minute, in sucul de la cele 2 lamai amestecat cu coriandru si usturoi pisat.

Se incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o tava unsa cu ulei de masline se aseaza andivele taiate in jumatate. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se coc asa 15 minute. Se soate folia si se mai coc inca 10 minute. Intre timp, intr-o tigaie de teflon se prajesc in ulei de masline crevetii.

Se scot rosiile uscate si se lasa sa se scurga pe un prosop de hartie. Se spala salata verde si se taie.

Se prepara dressingul din otet, mustar, sare si piper. Se toarna ulei de masline, amestecand cu un tel astfel incat sa se incorporeze bine.

Intr-un castron se amesteca salata, crevetii, si dressingul. Se aseaza pe un platou andivele si pe deasupra se pune amestecul de mai sus.

Succes

Comments are closed.