Salam de biscuiti nobil


Desi se cheama salam de biscuiti are in comun cu reteta traditionala doar forma si sa zicem biscuitii, in rest e facut cu ciocolata neagra si vin spumant. Foarte usor de facut si absolut delicios. E exact genul de reteta pe care ar trebui sa o incerce Odette : e cu multa ciocolata si fara coacere.

Ingrediente:
200g unt
150g zahar
4 oua mari
2 linguri cacao
50ml vin spumant, eu am folosit prosecco intrucat m-am inspirat din Good Food
1 varf de cutit de sare de mare
250g ciocolata neagra cu cel putin 70% cacao
150g biscuiti cu lamaie, daca nu gasiti puneti biscuiti normali si amestecati-i cu coaja rasa de la o lamaie
100g migdale decojite
150g mix de nuci (macadamia, braziliene, romanesti)
200g mix de fructe uscate sau chiar confiate, eu am folosit un mix de smochine, prune si merisoare
zahar pudra sau cacao pentru ornat

Tocati grosier migdalele si nucile. Sfaramati biscuitii folosind un robot. Daca nu aveti robot, infasurati-i intr-un prosop de bumbac si treceti facaletul pe deasupra. Amestecati untul moale cu zaharul pana cand zaharul se dizolva de tot si obtineti o crema spumoasa. Continuati sa amestecati si adaugati ouale unul cate unul. Incorporati apoi in amestec vinul spumant si sarea.

Topiti ciocolata la microunde sau la bain marie, lasati-o sa se raceasca un pic dupa care incorporati-o in amestecul de ou. Adaugati in amestec biscuitii sfaramati, nucile si fructele uscate tocate. Amestecati bine pana ce compozitia este omogena. Bagati la frigider jumatate de ora sa se intareasca un pic dupa care, folosind folie alimentara, formati din compozitie un sul in forma de salam. Tineti la frigider 4-5 ore, cel mai bine ar fi sa lasati peste noapte si sa serviti a doua zi.

Scoateti salamul din folie, asezati-l pe un platou si presarati deasupra fie cacao fie zahar pudra. Trebuie pastrat la rece.

O nebunie!