Rulada cu inghetata
Iata acum, pe timp de vara, o reteta clasica. Te poate scoate din incurcatura, cu brio, daca apare un musafir neasteptat. Ea asteapta cumintica in congelator, dar la momentul potrivit da lovitura!!!
Pentru 4 portii de cate 2 felii:
• 2 oua
• 60 g zahar
• 60g faina
• 1 pachet zahar vanilat
• 500g inghetata
• 200g gem (de caise sau capsuni)
Se pregateste tava cu hartie de copt. Asta dupa ce s-a incalzit cuptorul la 180 grade.
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a format bezeaua se adauga galbenusurile si apoi faina (prin rasturnare).
Imediat se toarna aceasta compozitie in tava si se coace 10-15 minute. Se face proba cu scobitoarea, iar cand aluatul este copt se rastoarna, cu fata in jos pe o alta foate de copt. Se rasuceste blatul fierbinte in forma de rulada. Se strange rulada in foaia de copt si se tine asa pana se raceste complet.
Se deruleaza rulada si se unge cu un strat de gem si cu unul de inghetata. Se strage, din nou totul in foaia de hartie de copt si se pune totul la congelator.
Se asteapta doar musafirii carora li se vor servi 2 felii de rulada, 1-2 cupe de inghetata, fructe proaspete si sirop de fructe drept decor.
Sa vedem cui nu-i place!!!