RISOTTO CU CIUPERCI

Unii dintre noi tin cu americanii… Eu prefer mancarea neaos-europeana!
Ce exprimare criminala!!!

Pentru 6 portii:
• 250g orez pentru risotto
• 300g ciuperci champinion
• 100g unt
• 100ml ulei
• O ceapa
• 2 catei de usturoi
• 100 ml vin alb sec
• 1litru supa de pui
• 80 g parmezan
• Un varf de cutit de praf de sofran
• Sare, piper

Se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt in 50g de unt si 2 linguri de ulei. Se adauga orezul si se continua inca putin calirea. Se toarna deasupra vinul, se amesteca pana se absoarbe in orez. Urmeaza supa fierbinte in portii mici dupa care se amesteca in orez non-stop pana cand orezul este fiert (20-25 minute).
Separat, in alta tigaie, se prajesc ciupercile taiate in felii subtiri asezate intr-un singur strat in uleiul bine incins. Se scot pe servetele de hartie.
In orez se adauga ciupercile si se fierb impreuna inca 3-4 minute.

Se opreste focul si se adauga in risotto restul de unt si parmezanul ras.

Consistenta trebuie sa fie cremoasa!!! Eu am ornat farfuria cu felii rumenite de ciuperci, aschii de parmezan si o crenguta de busuioc.