Aceasta reteta de super rafinament se pregateste pentru evenimente speciale.
COMPONENTE, pentru 2 portii, sau pentru doua persoane aflate in stranse relatii:
– 4 prepelite (se gasesc la SELGROS, congelate)
– 200 g arpagic
– 400 g ciuperci, ghebe (se gasesc la METRO, congelate)
– 100g ciuperci champignion cat mai mici
– 2 linguri ulei de floarea soarelui
– 2 linguri de coniac
– 100 g unt cu 85% grasime
– 100 ml vin alb
– 12 oua de prepelita, fierte 2,5 minute
– reductie de aceto balsamico
PREPARARE:
Prepelitele se rumenesc intro tigae cu 2 linguri de ulei. Se scot si se tin la cald. In aceasi tigae se rumenesc cepele de arpagic. se agauga ghebele tocate si ciupercutele. Dupa se s-a evaporat sucul lasat de ghebe se adauga 2 linguri de coniac si se flambeaza.
Se scot intrun castronel cepele si ciupercile. Se pastreaza separat 8 cepe de arpagic si 8 ciuperci champignon. Restul compozitiei se paseaza cu un robot. In piureul obtinut se adauga sare, piper si 50 g de unt. Pentru aroma se adauga 2-3 feliute de trufe sau o lingurita de pasta de trufe sau o lingura de ulei de trufe.
Prepelitele se pun intro tavita la cuptor, unse cu 50 g unt, pudrate cu sare si piper si acoperite cu o folie de aluminiu. Dupa 20 minute se indeparteaza folia si se stropesc prepelitele cu vin alb si se mai tin 10 minute pana se rumenesc.
Pe doua farfurii patrate, incalzite se traseaza cu reductie de aceto balsamico o retea, cu linii orizontale si verticale. In mijloc se pune un pat de piure de ciuperci in forma de cerc. Peste acesta se pun cate 2 prepelite, putin suprapuse. In colturile farfuriilor se monteaza cate un cuib format dintro ceapa de arpagic, o ciupercuta si un ousor de prepelita fiert. intre cele doua prepelite se pun 2 ousoare de prepelite fierte in care se infige o pana frumoasa de cocos.
La acest fel se serveste vin alb, demisec, acelasi care s-a folosit la friptura.
Enjoy!
Permalink
simt ca mor de foame si de pofta.
Permalink
Buna !!! Chiar ca e criminala reteta asta.
Va invit sa vizitati situ nostru dedicat exclusiv trufelor.
http://www.truffoir.ro
Reteta am postat-o si pe blogul nostru pentru ca e super.
http://truffoir.blogspot.com/
Daca doriti sa va incercati talentele in a gati cu trufe , nu ezitati sa ne contactati.
Cu stima Adi