Prajitura Principelui Pückler


O prajitura cu adevarat princiara care combina trei preferate ale mele: vanilia, capsunile si ciocolata. La baza e un fel de tarta cu branza, crema insa este mult mai fina si din cauza celor trei straturi poate trece usor drept tort. Daca n-as zice ca e usor de facut o sa va imaginati ca e greu deci trebuie s-o spun : e usor de facut.

Ingrediente

Aluat:
250 g faina
100 g zahar
150 g unt
1 galbenus

Crema:
250 g capsuni congelate
100 g ciocolata amaruie
100 ml lapte
3 linguri zahar pudra
500 g branza de vaci
500 g mascarpone
200 g zahar
5 oua
50 g amidon
miezul de la o pastaie de vanilie
capsuni pentru ornat

Se lasa sa se dezghete capsunile. Se prepara aluatul amestecand untul moale cu zahar si galbenul de ou, dupa care se adauga faina si se fasoneaza o bila care se infasoara in folie si se da la frigider jumatate de ora.

Se topeste ciocolata (microunde sau bain marie) si se amesteca cu laptele cald. Se paseaza capsunile amestecate cu zahar pudra. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma dupa care se adauga 100 h zahar si se bat din nou pana se intaresc. Se bat galbenusurile cu zahar pana se topeste acesta din urma dupa care se adauga branza de vaci, mascarpone, 100 g zahar si amidon. Se inglobeaza albusul batut in aceasta compozitie.

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina. Se imparte crema de branza in trei: in o portie se inglobeaza piureul de capsuni, in alta ciocolata si in a treia miezul pastaii de vanilie.

Se intinde o foaie de aluat subtire cu care se imbraca forma (detalii in reteta Tarta cu branza si fructe). Se aseza in tava intai compozitia de capsuni, apoi cea cu vanilie si la urma cea cu ciocolata. Se coace cam o ora, poate chiar o ora si jumatate.

Se scoate prajitura din tava, se lasa sa se raceasca si se orneaza cu capsuni taiate felii.

Alles gut!

Comments are closed.