Prajitura cu mure si glazura de smantana


Din cauza ca am fost plecata impreuna cu criminala Milena la Paris saptamana trecuta nu am mai publicat nimic in ultima vreme. Criminala Milena a urmat chiar un curs culinar la Ritz deci de acum inainte sa te tii.
Revenind la reteta va asigur ca e o reteta demna de Paris si de boulangerie-le sale.

Ingrediente:

Aluat:
150 g unt moale
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
4 oua
250 g faina
1 lingurita praf de copt

Umplutura:
3 mere
200 g smantana dulce
1 lingura amidon
3 linguri zahar
1 galbenus
150 g mure
3 linguri fulgi de migdale

Se bate untul spuma cu zaharul tos si vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale si se bate spuma in continuare. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Aluatul se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.

Merele curatate se taie felii, se incrusteaza in aluat si se presara cu jumatate din migdale. Se amesteca smantana cu amidon, galbenus si zahar si se aseaza pe prajitura. Presarati pe deasupra murele si restul de fulgi de migdale. Se coace la 180 de grade cca 45 de minute, e gata cand se rumeneste frumos.

E o nebunie de prajitura. Paris je t’aime!

Comments are closed.