Prajitura cu morcov

Stiu ca pare o prajitura bizara dar numai pentru cine nu a mancat. Va asigur ca e o nebunie de prajitura pe care eu am descoperit-o pe taramuri englezesti.

Ingrediente:
Blat
200 g unt
375 g zahar
coaja de la 2 portocale
sucul de la o portocala
4 oua
500 g morcovi
150 g migdale sau nuci
1 lingurita esenta de vanilie
250 g faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita arome (scortisoara si cuisoare)

Glazura
200 g smantana pentru frisca (se gaseste de la Dorna smantana 32% grasime)
65 g unt
400 g zahar praf (ati citit bine nu e o greseala)
1 lingurita esenta de vanilie
zeama de la o lamaie

Se tapeteaza cu unt si cu faina o tava rotunda (diametru 20-23 cm) cu margine inalta. Eu am folosit o forma de gugulf din silicon, la fel de bine o puteti face si voi. Se incinge cuptorul la 180 grade.

Se rad morcovii pe razatoarea mica. Se bate untul cu zahar pana devine pufos dupa care se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se adauga coaja de portocala esenta de vanilie si aromele. Se adauga in fir subtire, amestecand sucul de portocala

Se adauga morcovii si nucile/migdalele si se amesteca. La final se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se pune aluatul in tava si se coace 45-60 de minute. Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se prepara glazura in felul urmator. Se bate smantana pana se intareste (e bine sa aveti si niste pliculete de intaritor de frisca pentru depanare in situatii de criza) dupa care se adauga zaharul pudra si se amesteca pana cand acesta se dizolva. Se inglobeaza untul, se bate pana se amesteca bine. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie. Se da un pic la frigider sa se intareasca un pic dupa care se intinde in strat gros cu un cutit pe suprafata prajiturii.

Yam yam

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.