Placinta cu rubarba si cirese


Si iata ca avem o reteta americaneasca printre noi. In fine americaneasca era ea, dar ca urmare a lipsei untului din frigiderul bragadirean si a prezentei aluatului de foi iata ce a rezultat.

Ingrediente:
Aluat:
180 g faina integrala
75g zahar brun
100 g unt
4 – 5 linguri de apa

Umplutura:
3-4 linguri de amidon
300g de miere
un sfert de lingurita de nucsoara
3 cesti de rubarba taia in bucati de 1 cm
2 cesti cirese fara samburi
1 lingura de unt

Faceti un aluat din faina, untul moale taiat cubulete, zahar si apa pe care o adaugati putin cate putin. Se framanta pana totul se omogenizeaza bine si se intinde o foaie de aluat care se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace cam 15 minute, pana cand devine aurie in cuptorul incins la 180 grade – mediu.

Se prepara umplutura punand pe foc ciresele, rubarba, mierea si untul. Se fierb cam 5-10 minute, pana cand se fragezeste rubarba. Amidonul se dizolva in putina apa si se inglobeaza in compozitia de fructe care se mai da de cateva ori in foc pana se ingroasa un pic. Daca vreti ca umplutura sa iasa rosie trebuie sa adaugati colorant alimentar. Se toarna umplutura in forma de tarta si se lasa sa se raceasca cca 2 ore. Se poate servi atat calda cat si rece.

Bon apetit!