Placinta cu dovleac

Placinta mea preferata este cea cu dovleac nu pentru ca imi place culoarea portocalie ci pentru ca chiar imi place dovleacul.

Ingrediente:
Aluat:
400 g faina
150 g unt

1 ou si un galbenus
50 g zahar
200 g smantana
1 lingurita praf de copt (optional)
coaja si zeama de la o lamaie

Umplutura:
Un dovleac mediu (2-3 kg)
150 g zahar
75 g gris

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se rade pe razatoarea mare. Se amesteca cu gris si zahar.

Se incinge cuptorul mediu (180 grade) si se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se amesteca untul moale cu zahar pana se dizolva zaharul dupa care se adauga ouale, coaja si zeama de lamaie si smantana. Se adauga faina eventual amestecata cu praf de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca. In caz ca aluatul nu are consistenta dorita mai adaugati faina. Se imparte aluatul in 2 si se intinde pe o planseta tapetata cu faina intai o foaie cu care se imbraca fundul tavii. Se pune umplutura de dovleac in tava dupa care se intinde si a doua foaie care se aseaza deasupra.

Se bate un albus cu o lingurita de zahar si se unge cu el placinta.

Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos. Se taie prajitura in tava dar se scoate abia cand se raceste de tot.

A iesit atat de buna ca am mancat o bucata si pentru tine Romolinule.

Comments are closed.