Piure de urzici

Vine, vine primavara!!! Cand vine primavara cu ce trebuie „ucise victimele”? Traditional: cu urzici intepatoare si usturoi parfumat!!!

Se lucreaza obligatoriu cu manusi. Ca sa nu lasam amprente si ca sa nu ne intepe „armele verzi”.

 

  • Pentru 4 portii:
  • sacosa de urzici tinere, curatate de radacini si tulpinitele lemnoase
  • lingura de ulei
  • lingurita de faina
  • 6 catei de usturoi
  • Ciupercute, pentru decor

Preparare:

Se spala urzicile in cateva ape (recomandat: 9 ape) si se verifica sa nu ramana printre ele frunze uscate, paie, pamant sau insecte.

Se fierb intr-o cantitate mare de apa, cam 10 minute. Se scot din oala cu spumiera si se pun intr-un castron. Din zeama in care au fiert se pastreaza o cana.

Urzicile se toaca cu blenderul. Intr-o craticioara se incinge uleiul, se prajeste foarte putin faina si apoi „se stinge” cu zeama de ciuperci. Cand s-a format o ciulama se adauga urzicile facute piure si se mai fierb cinci minute. La sfarsit se adauga usturoiul pisat si sarea.

Eu am decorat farfuria cu feliute de ciuperci rumenite, fulgi de usturoi si oua de prepelita.

Dar…. cel mai bine este sa mancati urzicile cu mamaliga.

Nu lasati nici o primavara sa treaca fara macar o farfurie de urzici!