PIEPT DE RATA CU FASOLE VERDE


British Gallery va prezinta: DUCK BREAST WITH GREEN BEANS pe tava-pernuta “Magnolia”. Se ofera victimelor cu un pahar de vin roze alaturi.

Pentru 2 portii:
• Doua bucati de piept de rata, cu piele
• Un borcan-conserva de fasole verde
• 2 catei de usturoi
• 100g iaurt gras
• 100ml vin roze
• Sare
Mod de preparare:
Se cresteaza pielea pieptului de rata. Se incinge o tigaie si se aseaza in ea bucatile de piept, cu pielea in jos. Dupa 5 minute se intoarce pieptul si pe partea cealata si se continua prajirea inca 3 minute. Se scoate carnea pe o folie de aluminiu, se stropeste cu vin si se presara cu sare. Se infasoara friptura in folia de aluminiu si se tine asa 15 minute.
Separat de face un sos din iaurt, usturoi pisat si sare.
Se aseaza in farfuria de servit fasolea peste care se toarna sosul de iaurt.
Friptura de rata se taie, pe farfurie, in feliute subtiri si se stropeste cu zeama lasata in folia de aluminiu.
Acelasi vin, in pahar de cristal, va insoti acest minunat preparat.
Cu “Busuioaca de Bohotin” merge la fix….